Wij hebben het crisesmenu tijdelijk stop gezet i.v.m. te weinig animo.
Iedere donderdag voor een tientje genieten bij Het Ooievaarsnest!

Als Oer Hollands familierestaurant richten wij ons op de gemiddelde Nederlander die betaalbaar uit eten wil. Wij zien deze gemiddelde Nederlander de laatste maanden helaas minder vaak in ons restaurant. Bij navraag blijkt dat er simpelweg minder geld te besteden is met de energiecrisis waarin wij momenteel leven.

 

Het goede aan de crisis voor ons is dat wij bewuster met energie omgaan dan in het verleden. Zo is de verlichting grondig aangepakt met LED en tijdschakelaars en de verwarming regelen wij anders af dan dat wij voorheen deden. 

 

Niet goed aan de crisis voor ons is dat wij minder mensen zien op een dag. Niet alleen om onze inkomsten maar zeker ook om het sociale aspect. Zo kwamen er wekelijks gasten die alleen wonen of oudere stelletjes voor wie een bezoek aan ons restaurant het wekelijkse uitje is. Wij zien ze minder vaak of niet meer en wij weten zeker dat zij de gezelligheid missen van ons familierestaurant. 

Crisismenu: Oer Hollandse pot voor 10 euro

Zo werd het idee om een crisismenu te starten geboren. Een serieuze maaltijd voor een tientje, dat moest het worden.

 

Samen met onze gasten hebben wij op dit idee doorgepakt. Wij gaan vanaf nu iedere donderdag een compleet hoofdgerecht voor € 10 uitserveren. Wij hopen hierdoor mensen weer te kunnen ontvangen in ons eetcafé. Het crisismenu is voor veel mensen maar ongeveer twee euro meer dan een gezonde maaltijd thuis. En voor wie dit het bedrag echt het maximum is, serveren wij het uit met een gratis karafje water met munt, citroen en ijsblokjes. 

 

Reserveren noodzakelijk om efficiënt in te kopen

Om een hoofdmaaltijd voor een tientje te serveren moeten wij onze gerechten goed inkopen om kosten te besparen en verspilling te voorkomen. Dat kan alleen als wij van tevoren weten hoeveel gasten wij mogen verwelkomen en welk gerecht zij wensen te eten.

Oer Hollandse gerechten, vers en olderwets klaargemaakt

Wij praten trouwens liever over ons Oer Hollandse menu dan over het crisismenu. Wij werken met verse ingrediënten en Oer Hollandse recepten om oude tijden te laten herleven. In ons restaurant ervaar je ouderwetse gezelligheid en vanaf nu op de donderdag dus ook tegen ouderwetse prijzen!

En heb je nog een opa of oma?

Voor een paar tientjes neem jij ze mee uit eten naar een gezellig restaurant met ouderwetse gerechten, zoals ze er bijna niet meer zijn. Hoe fijn zouden ze dat vinden denk je…?

Reserveer hier!

Graag per persoon reserveren.